Прессъобщение 01.03.2016 г.

1 Март 2016 г.

По искане на Окръжна прокуратура -Русе съдът задържа рецидивист, извършил грабеж на жена.

      Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Русе и взе мярка задържане под стража по отношение на 32-годишен русенец, извършил нагъл грабеж на жена.

       Срещу Горан Ф. е образувано бързо производство за грабеж. С постановление от 26.2.2016 г  той  е  привлечен като обвиняем за това, че на  23.02.2016г  в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи  - портмоне с 295 лева от владението на жена от същия град /нападнал жената и издърпал портмонето от ръцете й докато купувала мартеници/ – престъпление по чл. 199 ал. 1 т. 4 вр чл. 198 ал. 1 от НК.

       Съдът прие  доводите на прокуратурата, че от събраните до момента  доказателства може да се направи обосновано предположение, че Горан Ф.  е извършил деянието.   От доказателствата по делото се установява, че  извършеното престъпление  е придружено  с  изключителна дързост и наглост.  Задържаният  е осъждан  за тежки умишлени престъпления  от общ характер  /изнасилване и грабеж/  и деянието  е извършено в условията на опасен рецидив. Поради това съдът приема аргументите на прокуратурата, че  съществува реална опасност  Горан Ф. да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което  постанови най-тежката мярка задържане под стража.

         Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд В. Търново.