Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд обвиняем за  блудство и убийство на възрастна жена

4 Август 2023 г.

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд обвиняем за  блудство и убийство на възрастна жена

Окръжна прокуратура – Русе внесе в Окръжен съд – Русе обвинителен акт срещу 19-годишен обвиняем за блудство и убийство на възрастна жена – негова съседка. 

Обвинението срещу С. Р. е за това, че на 01.01.2023 г. в с.Щръклево, обл.Русе извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление по отношение на 82-годишна жена, чрез употреба на сила, като деянието представлява особено тежък случай (престъпление по чл.150, ал.3 вр. ал.1 от НК) и за това, че умишлено умъртвил пострадалата възрастна жена Б. Г., на 82 години  (престъпление по чл.115  от НК) .  

            Обвиняемият и пострадалата жена се познавали от ноември 2022 г., когато семейството му заживяло в съседен имот. Обвиняемият познавал дома ѝ, понеже понякога ѝ пазарувал хранителни продукти от магазина в селото. На 01.01.2023 г. вечерта, обвиняемият излязъл на улицата и забелязал, че прозореца на кухнята на пострадалата свети и решил да осъществи блудствени действия спрямо нея. Понеже жената се съпротивлявала и се опитала да вика за помощ, обвиняемият я умъртвил чрез задушаване.

Предстои насрочване на делото в Окръжен съд – Русе.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.