По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, 18-годишен младеж, нанесъл побой на няколко непълнолетни лица, е осъден на една година затвор

10 Януари 2023 г.

Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че е приключила разследването по делото, образувано във връзка с репортажи в медиите за нанесен побой над няколко непълнолетни лица от гр. Русе от Д. М. – на 18 години.

Само за два месеца в Окръжен следствен отдел – Русе са разпитани десетки свидетели, назначени са множество съдебномедицински и технически експертизи, изискани и приложени множество документи. Обвиняемият Д. М. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета от съда по искане на Окръжна прокуратура – Русе. Имуществените вреди от престъпленията са възстановени изцяло.

За извършените от него, като непълнолетен, шест престъпления – по чл. 131, чл. 143, чл. 131, чл. 325, чл. 198 и чл. 214 от НК, е определено общо наказание една година лишаване от свобода – ефективно, при първоначален общ режим, както и обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по Общинско радио – Русе. Делото е решено със споразумение, което на 10.01.2023 г. е одобрено от съда. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още днес Окръжна прокуратура – Русе ще изпълни наложеното наказание и ще преведе осъдения в Затвора.