Прессъобщение 13.10.2015

13 Октомври 2015 г.

Окръжна прокуратура – Русе внесе в Окръжен съд – гр. Русе обвинителен акт срещу лицето К.Т. от Р.Т. на 56г. за това, че:

 

 

Окръжна прокуратура – Русе внесе в Окръжен съд – гр. Русе обвинителен акт срещу лицето К.Т. от Р.Т. на 56г. за това, че:

                           

        1. На 07.04.2015г. в гр.Русе,в съучастие като извършител с  Б. Г. , като извършител, на съвместен българо-румънски  ГКПП “Дунав мост” трасе изход- Гюргево, направил опит  да преведе през границата на страната  група от хора – 41 лица - без разрешение на надлежните органи на властта – служител на ГКПП - ГПУ – Русе - като е използвал моторно превозно средство - товарен автомобил   и хладилно полуремарке  , преведените не са български граждани /граждани  на Ирак / и 4 от тях, са лица ненавършили 16-годишна възраст, като деянието му останало недовършено поради независещи от волята му причини.

  Престъпление по чл. 280 ал.2,т.1 ,т.3 и т.4 пр.1 вр.ал.1 вр.чл.20 ал.2 вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

 

2. На 07.04.2015г. в гр.Русе, на съвместен българо-румънски  ГКПП “Дунав мост”,  в условията на продължавано престъпление, на два пъти, предложил подкуп – пари в размер на 2 625 евро на  длъжностни лица, заемащи отговорно служебно положение – за да не извършат действия по служба :  да не осъществят контрол на превозни средства , да не извършат щателна митническа проверка на селектирани  превозни средства ,да не извършат проверка със специализирано техническо оборудване с източници на йонизиращи лъчения за нуждите на митническия надзор и контрол на превозни, да не извършат проверка на транспортни  средства , да не участват в извършване на щателна митническа проверка на лица по оперативни задачи; - да не осъществят контрол по спазване на граничния режим .

 

Престъпление по чл.304а вр.чл.26 ал.1 от НК