Прессъобщение 25.05.2015

25 Май 2015 г.

Окръжна прокуратура – Русе внесе в Окръжен съд – гр. Русе обвинителен акт срещу лицето А.Д.П. на 45г. от гр.Русе за това, че:

За периода  01.03.2006г.-31.03.2008г. в гр.Русе, в качеството си  на  управляващ и представляващ „Д” ЕООД ,  при условията на  продължавано престъпление – на единадесет  пъти, избегнал установяването   и  плащането  на данъчни задължения в   големи размери  -   дължим  данък  върху добавената стойност в размер на 120 937.22 лева и корпоративен данък в размер на  86 473,86 лева ;

 

-като потвърдил неистина в подадени  пред ТД на НАП- гр. Русе  Справки декларации по ЗДДС ,не декларирал действителните стойности от извършените продажби на недвижими имоти и в Годишни данъчни декларации, които се изискват по силата на Закона за корпоративното подоходно облагане –не декларирал действителният размер на приходите, счетоводният финансов резултат и размера на полагащият се корпоративен данък;

-като затаил истина в подадени , пред ТД на НАП- гр. Русе Справки декларации по ЗДДС  – не декларирал стойностите от извършените продажби на недвижими имоти и начисления ДДС върху тях.  

- като използвал  документи с невярно съдържание – дневници за продажби към СД за ДДС при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите,  като данъчните задължения са в особено големи размери .                                            

 Престъпление по чл. 255 ал.3 вр. ал.1 т.2 пр.1 и пр.2 ,т.6 вр. чл. 26 ал.1 от НК