Прессъобщение 11.06.2018 г.

11 Юни 2018 г.

Шофьор, дал подкуп на полицай е осъден по обвинение на  Окръжна прокуратура – Русе

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, шофьор, дал подкуп на полицай, е осъден на шест месеца лишаване от свобода при общ режим. Присъдата е влязла в сила, след разглеждане на делото на две съдебни инстанции и е приведена в изпълнение. 

С. И. е признат за виновен за това, че на 03.11.2017 г. в гр. Русе, дал дар – банкнота от 10 лева и две  банкноти от 20 лева, общо 50 лева на длъжностно лице, в РУ на ОДМВР – Русе, за да не извърши действие по служба – да състави акт за установяване на административно нарушение по ЗДП. Престъпление по чл. 304а,  НК.

Обвиняемият бил правоспособен водач до 11.06.2014 г., когато му било отнето Свидетелство за управление на МПС, поради изтичане на всички контролни точки. От тази дата той бил неправоспособен да управлява МПС. На 03.11.2017 г., обвиняемият без да е правоспособен водач, управлявал лек автомобил „Опел Омега“ в гр. Русе, където  бил спрян за проверка от полицейски служител. Обвиняемият обяснил, че си е забравил книжката и че се извинява за неудобната ситуация. Полицейският служител му казал, че ще извърши справка. Тогава обвиняемият заявил, че имал желание да почерпи и да не му бъде съставен акт и пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на автомобила сгънати три банкноти, като казал «мисля, че ще оправим положение, ще останеш доволен“.