Прессъобщени 07.09.2017 г.

7 Септември 2017 г.

По искане на Русенска окръжна прокуратура задържаха  рецидивист за грабежа на съпрузи в с. Червена вода

 

По искане на Русенска окръжна прокуратура съдът взе  мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на ­ 46 – годишен рецидивист за извършен грабеж на съпрузи в с. Червена вода, Област  Русе.

С постановление от 01.09.2017 г.прокуратурата е привлякла  Радослав Р. в качеството на обвиняем  за това, че на 06/07.04.2017г., в с.Червена вода, в условията на опасен рецидив, в съучастие с неустановено лице, като извършител, отнел чужди движими вещи - 3915 лв. и 60 евро, поставка за буркани и шест буркана с мед, на обща стойност около 4200 лв., от владението на М. К.  и Т. К., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване и деянието е придружено с нанасяне на средна телесна повреда на жената -  престъпление по чл.199 ал.1, вр. чл.198 ал.1, вр. чл.20 ал.2 от НК. Той е обвиняем и за това, че по същото време и място, като извършител, в съучастие с неустановено лице, влязъл в чуждо жилище, като употребил за това ловкост и деянието е извършено нощем от две лица, престъпление по чл.170 ал.2 пр.1, вр. ал.1 пр.4 от НК.

Съдът прие за основателни мотивите на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянията за които е обвинен и за които е предвидено наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и конфискация на имущество. Налице е реална опасност лицето да се укрие или извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.