Прессъобщени 27.06.2017 г.

27 Юни 2017 г.

Мъж, държал хероин и амфетамин е предаден на съд  от Окръжна прокуратура – Русе

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж за държане на хероин и амфетамин.

Обвинението срещу Мариян И. е за това, че на 15.12.2016 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества: хероин с нето тегло 1,4253 грама, на стойност 92,64 лева и единадесет бучки амфетамин с общо тегло 191,15 грама на обща стойност 5 734,50 лева – престъпление по чл. 354а от НК.

Обвиняемият е  осъждан, като  след излизане от затвора започнал да работи в Русе. Въпреки, че нямал разрешително да държи наркотични вещества през 2016 г. на няколко пъти имало случаи, в които успявал да се снабди и да продава наркотични вещества – хероин и амфетамини на свои познати.

На 15.12.2016 г. обвиняемият се обадил по телефона на свой познат, който също се занимавал с разпространение на наркотични вещества, като му казал, че иска да се срещнат  и ще му донесе нещо. Взел два вида високорискови наркотични вещества: хероин и амфетамин, които смятал да предложи на познатия си  и  потеглил с лекия си автомобил към жилището му.

Междувременно в ОД на МВР – Русе била планирана специализирана полицейска акция във връзка с разпространение на наркотични вещества. Около 15:10 часа полицейските служители забелязали, че към тях се приближава автомобила на обвиняемия и го спрели за проверка при която били открити наркотичните вещества.

 По искане на прокуратурата Мариян И. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.