Прессъобщени 05.01.2017 г.

5 Януари 2017 г.

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, убил жестоко съпругата си на пътя Русе-София

 

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, който по жесток начин уби жена си на пътя Русе- София.

Обвинението срещу Бахар С. е за това, че на  31.05.2016 г. в землището на гр. Русе на главен път „Русе – София“, в района на 12-ти километър, умишлено умъртвил Джейлян С. на 27 години, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.

Обвиняемият и пострадалата са съпрузи, като  Бахар С. бил ревнив и обсебващ партньор. С времето Джейлян С. се утвърдила като много добър служител и след като завършила висшето си образование била назначена на ръководна длъжност, като служебната й дейност изисквала да има постоянен контакт с колегите си. Това, съчетано с болезнената ревност на съпруга й и мнението му, че жената трябва само да се грижи за домакинството и семейството, водело до постоянни скандали, често съпроводено с физически и психически тормоз. В резултат на това Джейлян С. решила да се разведе. Обвиняемият не приел това нейно решение и се почувствал незачетен като съпруг – така, както той считал че е редно, а подозренията му, че му изневерява се засилили. По тази причина купил на съпругата си мобилен телефон,  като от  своя мобилен телефон започнал да следи осъществяваните от нея контакти. Така на 30.05.2016 г.  узнал за разговор между Джейлян и нейна приятелка, който касаел отдаването под наем на апартамент, както и  че била намерила мъж, който я обичал и в който била влюбена. В този момент обвиняемият взел решение, че няма да допусне това да се случи и затова трябва да умъртви съпругата си.

На 31.05.2016 г. намерил повод да се срещне с Джейлян и двамата потеглили с автомобила. По време на пътуването отново започнал да я разпитва има ли друга връзка, избухнал и започнал да крещи. Джейлян поискала да се върнат, но вместо това обвиняемият отбил и спрял в близост до „Петролна база“,  заявил, че няма да се разведе с нея и няма да получи родителски права над детето им,  ударил я и започнал да я души. Джейлян успяла да се освободи и излязла от колата. Обвиняемият я последвал, но виждайки охраната на базата, извикал на съпругата си да влезе в колата и продължили по пътя  Русе – София. През цялото време жената правила опити да скочи в движение, успяла да освободила скоростният лост и да издърпа контактния ключ, при което обвиняемия загубил контрол над управлението и  спрял  в района на 12-ти километър. Джейлян побягнала по пътя, махайки с ръце към преминаващите коли за помощ.  Обвиняемият взел от багажника приготвен предварително кухненски нож, застигнал я и започнал да й нанася удари. Жената загубила равновесие и паднала. Докато била на земята обвиняемият й нанесъл още множество удари, в резултат на които настъпила смъртта й.

          По искане на прокуратурата спрямо Бахар С. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

          Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.