Прессъобщение от 31.03.2014

31 Март 2014 г.

Окръжна прокуратура – Русе внесе в Окръжен съд – Русе Обвинителен акт срещу лицето С.М.К. – 53 год. от гр. Две Могили, затова, че:

Окръжна прокуратура – Русе внесе в Окръжен съд – Русе Обвинителен акт срещу лицето С.М.К. – 53 год. от гр. Две Могили, затова, че:

На 12.04.2013г. в с. Острица, обл. Русе , при управление на моторно превозно средство – лекотоварен автомобил марка ” Форд Транзит ” с рег.№Р ХХХ АХ, нарушил правилата за движение - чл.15, ал.1 от ЗДвП - На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.; чл. 16, ал.1, т.1 от ЗДвП- На пътно платно с двупосочно движение на водача на пътно превозно средство е забранено: 1. когато платното за движение има две пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентата за насрещно движение освен при изпреварване или заобикаляне; и чл. 20, ал.1 от ЗДвП- Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват и чл. 20,ал.2,изр.2 от ЗДвП – Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението, като навлязъл в лявата лента за движение и продължил да се движи в лентата за насрещно движение, без да е предприел маневра за изпреварване и заобикаляне, не намалил скоростта и не спрял при възникналата опасност ,в резултат на което направил опи