2 Юни 2016 г.

Прессъобщение 02.06.2016 г.

Сподели

 

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, съдът задържа украинец за разпространение на наркотици

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - Русе и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 20 –годишен  украински гражданин, придобил и държал с цел разпространение наркотици - престъпление по чл.354а, ал.1, пр.3 и 4 от НК

      Илия К. е привлечен в качеството на обвиняем по  бързо производство за това, че на 31.05.2016 г.  в гр.Русе, без надлежно разрешение,  придобил и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 41 грама марихуана, на стойност около 240 лева.

Окръжният съд Русе прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано придположение, че той е извършил деянията, за които е привлечен като обвиняем. Налице е и обосновано придположение, че съществува реална опасност да се укрие или да напусне пределите на България / има статут на чужденец, пребиваващ в България, с цел обучаване като студент/, както и да извърши друго престъпление. Поради това съдът взе мярка задържане под стража по отношение на украинския гражданин.

        Определението на Окържен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд В. Търново.