Доживотен затвор за убийство на съпруга в условията на домашно насилие по обвинение на Окръжна прокуратура - Русе

6 Юни 2022 г.

Доживотен затвор за убийство на съпруга в условията на домашно насилие по обвинение на Окръжна прокуратура - Русе

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, 62-годишен мъж бе осъден на „доживотен затвор“ за убийство на съпругата си, извършено в условията на домашно насилие.

П. Б. бе признат за виновен от Окръжен съд – Русе за това, че на 12.06.2021 г. в село Могилино, обл. Русе причини смъртта на съпругата си С. Б., като убийството е извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост и в условията на домашно насилие (чрез нанасяне на множество силни удари с юмруци, крака и сап от мотика в областта на цялото тяло на пострадалата).

П.Б. малтретирал ежедневно съпругата си, като по незначителни поводи ѝ  нанасял побой. Независимо от системния тормоз и физическа агресия на който била подложена, пострадалата не се оплаквала на никого и не подавала сигнал срещу съпруга си, тъй като се страхувала, че той може да насочи агресията си към децата им. На 12.06.2021 г. Обвиняемият още от сутринта започнал да пие алкохол и да проявява агресия спрямо жена си, като два пъти ѝ нанесъл побой. В резултат на причинените травми жената починала.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Присъдата на Окръжен съд –Русе подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.