Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесени телесни повреди

8 Май 2025 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесени телесни повреди

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем К.К.,  на 34 г., за това, че причинил по непредпазливост смъртта на М.И., на 51 г., вследствие на умишлено нанесени средни телесни повреди, изразяващи се в трайно затруднение в движението на снагата и контузия на левия бял дроб и последвал възпалителен процес в дроба, причинили разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл.124, ал.1 пр.2-ро вр. чл.129 ал.2 от НК.

На 3 май 2025 г. в гр. Хасково след възникнал конфликт обвиняемият нанесъл побой над пострадалия, вследствие на който на М.И., водещ скитнически начин на живот, били причинени няколко средни телесни повреди – били му счупени 7, 8, 9, 10 ребра вляво. Посоченото причинило трайно затруднение в движението на снагата и контузия на левия бял дроб с последвал възпалителен процес. Пострадалият не потърсил медицинска помощ, което довело до летален изход с настъпване на смъртта му на 07.05.2025 г.

След констатиране на смъртта на М.И. по случая е било образувано досъдебно производство.  В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, проведени са разпознавания и била назначена и съдебномедицинска експертиза.

К.К. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем на 08.05.2025 г. по отношение на същия е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К.К.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Повече информация