Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа рецидивист за грабеж на портфейл с парична сума

6 Март 2024 г.

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа рецидивист за грабеж на портфейл с парична сумa

Днес, 6 март 2024 г., Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Н.Д., на 35 г., за извършено от него престъпление по чл. 199 ал. 1 т.4, вр.чл. 198 ал.1 от Наказателния кодекс –за  грабеж, осъществен при условията на опасен рецидив.

На 05.03.2024 г. Н.Д. видял пострадалата жена да върви по улицата в гр. Димитровград, обл. Хасково. Тя носела дамска чанта. Н.Д. я приближил в гръб и със сила започнал да дърпа дръжката. Вследствие на това чантата се разтворила, Н.Д. взел от вътрешността портфейла на пострадалата със сумата от 130 лева и личните й документи и избягал. По подаден сигнал и извършени оперативно – издирвателни мероприятия Н.Д. е бил установен и задържан. Той има и предишни осъждания.

По образуваното по случая досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, разпознаване и са били иззети веществени доказателства. Н.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.