Полицай загина при пътнотранспортно произшествие със служебен автомобил

2 Септември 2021 г.

Полицай загина при пътнотранспортно произшествие със служебен автомобил

Днес, 02.09.2021 г., около 06,30 ч, на пътна връзка на 380 м след изхода от АМ „Марица“ в посока към трасето за леки автомобили и автобуси преди входа на ГКПП-Капитан Андреево, е възникнало пътнотранспортно произшествие със служебен полицейски лек автомобил.

В него след приключване на дежурството им са пътували двама служители от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Хасково.

Автомобилът е бил управляван от Т.Я., на 45 г., с над 20-годишен стаж в системата на МВР. На предната седалка до водача е бил 24-годишният Т.В., който от 3 г. е в структурата на МВР.

По първоначални данни водачът е изгубил контрол върху управлението на автомобила, който се е блъснал в предпазна метална мантинела и се е преобърнал. Т.В. е починал. Няма данни за други участници в произшествието.

Дежурен следовател от ОСлО в Окръжна прокуратура-Хасково е извършил оглед на местопроизшествието с участието на съответни експерти и в присъствието на поемни лица. Уведомен е и дежурният прокурор в ОП-Хасково.

Водачът е бил изпробван за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който е отчел отрицателен резултат. Т.Я. е дал и кръвна проба за изследване. Бил е изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества или техни аналози, като тестът също е отрицателен. Водачът на автомобила е получил телесни увреждания, но няма опасност за живота му.

Започнатото досъдебно производство се води за извършено при условията на непредпазливост престъпление по чл. 343, ал. 1, б. “в“ предл. 1-во, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до шест години.

Извършват се разпити на свидетели-очевидци на инцидента,  назначени са съдебномедицински експертизи, включително и автотехническа експертиза.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.