Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа 22 - годишен мъж за опит за убийство

14 Ноември 2023 г.

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем и задържа 22 - годишен мъж за опит за убийство

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково, като обвиняем е привлечен Г.С., на 22 г., за това, че на 12.11.2023 г. в гр. Хасково направил опит умишлено да умъртви А.А., на 37 г., чрез нанасяне на удар с брадва в областта на главата, като деянието е останало недовършено поради независещи от него причини - престъпление по чл. 115, вр.чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 12 ноември 2023 г. в гр. Хасково между Г.С. и А.А. възникнал словесен конфликт, който преминал във физическа саморазправа. След намеса на присъстващи лица, тя била прекратена и Г.С. си тръгнал. След кратко време той се върнал при пострадалия и отново го нападнал, като извадил брадва и с нея му нанесъл удар по главата. Вследствие на това А.А. получил наранявания, за лечението на които бил отведен в МБАЛ – Хасково.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ полицай при РУ на МВР - Хасково. По него са били разпитани свидетели, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.  Г.С. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем по отношение на същия е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.С.