Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин, управлявал товарен автомобил след употреба на наркотични вещества и предложил подкуп на пътен полицай

14 Ноември 2022 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин, управлявал товарен автомобил след употреба на наркотични вещества и предложил подкуп на пътен полицай

На 12 ноември 2022 г. заради натрупване на множество превозни средства на ГКПП - Капитан Андреево и запълване на паркинга преди пункта, на километър 109+300 от автомагистрала „Марица“, полицейски служители отклонявали товарните автомобили, пътуващи към границата с Турция, към паркинг в близкото с. Генералово. За да продължи пътуването си, 43-годишният турски гражданин С.Т., който управлявал бетоновоз с чужда регистрация, дал дар от 5 евро на отклоняващия го пътен полицай. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил разследващ полицай при РУ - Свиленград. С.Т. е бил тестван с техническо средство, което отчело употреба на наркотично вещество - амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково турският гражданин С.Т. е привлечен като обвиняем за това, че е дал подкуп на длъжностно лице, имащо качеството на полицейски орган, за да не извърши действия по служба – престъпление по чл. 304а вр. чл.304 ал.1 от Наказателния кодекс.

Той е обвинен и за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Спрямо С.Т. е взета мярка за неотклонение „гаранция“, както и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая продължава.