Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа български гражданин за контрабанда на 41 049 броя таблетки, съдържащи рискови наркотични вещества Сподели

27 Септември 2022 г.

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа български гражданин за контрабанда на 41 049 броя таблетки, съдържащи рискови наркотични вещества Сподели

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.К., на 44 г., български гражданин, за това, че на 24.09.2022 г. на ГКПП - Капитан Андреево, обл. Хасково, без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България рискови наркотични вещества – 41 049 броя таблетки на обща стойност за 14 928 лева - престъпление по чл.242, ал.2, предл. 1 от НК.

По делото е установено, че на 24.09.2022 г. С.К. пристигнал с автомобил като пътник от Република Турция на ГКПП-Капитан Андреево. Той бил в колата с още две лица, негови познати. По метода „анализ на риска“ превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка. В багажното отделение на автомобила митническите служители открили кашони, съдържащи общо 72 броя прежди на бобини. При рентгеновото им пролъчване се установило, че в 48 от тях били укрити блистери на 6 вида лекарства, съдържащи общо 41 049 броя таблетки с рисково наркотично вещество.

По случая е образувано досъдебно производство, по което се извършват интензивни следствени действия от разследващ митнически инспектор. С.К. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

На 27.09.2022 г. Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.К. Предстои Окръжен съд-Хасково да разгледа искането на Окръжна прокуратура-Хасково.