Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем български гражданин за контрабанда на златни накити за 165 438 лева

3 Август 2022 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем български гражданин за контрабанда на златни накити за 165 438 лева

На 02.08.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с българска регистрация, пътуващ от Турция за България. В него се намирали шест лица, които не декларирали внос на стоки. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава във фабрична кухина под предната пасажерска седалка на превозното средство били открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. Още три пакета били намерени в бельото на водача. Според експертизата на вещото лице откритите 1838,20 грама бижутерийни изделия са от 14-каратово злато и са на обща стойност 165 438 лева.

Контрабандните златни накити и лекият автомобил са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на лекия автомобил С.В., на 31 г., български гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б. „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.