2 Септември 2021 г.

Полицай загина при пътнотранспортно произшествие със служебен автомобил

Сподели

Полицай загина при пътнотранспортно произшествие със служебен автомобил

Днес, 02.09.2021 г., около 06,30 ч, на пътна връзка на 380 м след изхода от АМ „Марица“ в посока към трасето за леки автомобили и автобуси преди входа на ГКПП-Капитан Андреево, е възникнало пътнотранспортно произшествие със служебен полицейски лек автомобил.

В него след приключване на дежурството им са пътували двама служители от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Хасково.

Автомобилът е бил управляван от Т.Я., на 45 г., с над 20-годишен стаж в системата на МВР. На предната седалка до водача е бил 24-годишният Т.В., който от 3 г. е в структурата на МВР.

По първоначални данни водачът е изгубил контрол върху управлението на автомобила, който се е блъснал в предпазна метална мантинела и се е преобърнал. Т.В. е починал. Няма данни за други участници в произшествието.

Дежурен следовател от ОСлО в Окръжна прокуратура-Хасково е извършил оглед на местопроизшествието с участието на съответни експерти и в присъствието на поемни лица. Уведомен е и дежурният прокурор в ОП-Хасково.

Водачът е бил изпробван за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който е отчел отрицателен резултат. Т.Я. е дал и кръвна проба за изследване. Бил е изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества или техни аналози, като тестът също е отрицателен. Водачът на автомобила е получил телесни увреждания, но няма опасност за живота му.

Започнатото досъдебно производство се води за извършено при условията на непредпазливост престъпление по чл. 343, ал. 1, б. “в“ предл. 1-во, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до шест години.

Извършват се разпити на свидетели-очевидци на инцидента,  назначени са съдебномедицински експертизи, включително и автотехническа експертиза.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.