Районна прокуратура-Ивайловград привлече като обвиняем рецидивист за грабеж на 200 лева от пенсионерка

16 Септември 2015 г.

Районна прокуратура-Ивайловград привлече като обвиняем рецидивист за грабеж на 200 лева от пенсионерка

На 16 септември 2015 г. Районна прокуратура-Ивайловград привлече като обвиняем Милан М., на 28 г. от с. Попско, общ. Ивайловград,  по досъдебно производство за грабеж –  по чл. 199 ал. 1 от Наказателния кодекс. Днес наблюдаващият прокурор внесе искане в Районен съд-Ивайловград за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

На 14 септември 2015 г. в РУ-Ивайловград е получено съобщение, че в дома й в с. Попско, общ. Ивайловград, е била нападната 79-годишната Е. Ш.  Милан М. проникнал в къщата с взлом, употребил сила като нанесъл множество удари на пенсионерката  в областта на главата и отнел сумата от 200 лева, след което напуснал с. Попско. В района на гр. Харманли е осуетил полицейска проверка и изоставил автомобила, с който пътувал.  Обявен е за общодържавно издирване. На 15 септември 2015 г. е заловен в гр. Харманли.

 

Под ръководството на Районна прокуратура-Ивайловград са извършени огледи, проведени разпити и ще бъдат назначени експертизи. Продължават процесуално-следствените действия.