По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турски гражданин, издирван от турските съдебни власти чрез Интерпол

15 Ноември 2016 г.

На 13 ноември 2016 г. по искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 40 дни по отношение на турския гражданин Илхан С., на 49 г., с цел екстрадиция по искане на съдебните власти на Република Турция.

На 13 ноември 2016 г. по искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 40 дни по отношение на турския гражданин Илхан С., на 49 г., с цел екстрадиция по искане на съдебните власти на Република Турция. Той се издирва за изпълнение на наложена му присъда „лишаване от свобода“ за срок от четири години и два месеца за извършено престъпление – причинена смърт и телесни повреди по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие. Наказанието е постановено от криминален съд в Република Турция.

Илхан С. е бил задържан на ГКПП-Капитан Петко войвода на 9 ноември 2016 г. при влизане в България. Той е бил обявен за издирване от турските съдебни власти с червена бюлетина по линия на Интерпол.

Определението на Окръжен съд-Хасково може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.