Районна прокуратура-Хасково наблюдава бързо производство спрямо 42-годишен мъж за за държане на над 7 500 кутии цигари без бандерол

17 Октомври 2016 г.

Районна прокуратура-Хасково наблюдава бързо производство спрямо Цветан М., на 42 г., за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура-Хасково наблюдава бързо производство спрямо Цветан М., на 42 г., за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс. На 17 октомври 2016 г. е бил извършен оглед на гараж в гр. Хасково, нает от Цветан М., откъдето са иззети над 7 500 кутии цигари без акцизен бандерол. В акцията, проведена под ръководството на Районна прокуратура-Хасково, са участвали служители на отдел “Криминална полиция” към ОД на МВР-Хасково. Извършват се претърсвания и на други помещения, свързани с лицето, у когото са открити акцизните стоки. Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково се провеждат активни процесуално-следствени действия – разпознаване, разпит на свидетели и др. Цветан М. е  оказал пълно съдействие на разследващите. Той не е осъждан. Задържан е за 24 часа по Закона за МВР.