Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за задържане на обвиняем за грабеж на пари

18 Април 2023 г.

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за задържане на обвиняем за грабеж на пари

Днес, 18 април 2023 г., Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Н., на 32 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 14.04.2023 г. в гр.Харманли, обл.Хасково, при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 500 лева от владението на В.Д., с намерение противозаконно да ги присвои, като е заварен на мястото на престъплението и е употребил за заплашване, за да запази владението върху откраднатите вещи – престъпление по чл.199 ал.1 т.4 вр.чл.198 ал.3 вр.чл.29 ал.1 б.“А“ от Наказателния кодекс.

На 14.04.2023 г. Н.Н. посетил жилището на пострадалия, с когото се познавали. Там видял портфейла на В.Д. и решил да отнеме намиращите се в него парични средства. Възползвайки се от краткото отсъствие на домакина от стаята, Н.Н. взел парите, като оставил портфейла на мястото му. Стореното от Н.Н. било забелязано от пострадалия, който му потърси сметка за поведението му. Тогава Н.Н. извадил нож, размахал го в близост до пострадалия и избягал с противозаконно отнетата парична сума.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай.

Окръжна прокуратура-Хасково счита, че от събраните до момента по досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че Н.Н. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, като наред с посоченото може да се направи категоричен извод, че съществува и реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.