Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 30-годишен мъж за извършено убийство в с. Гарваново

18 Януари 2023 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 30-годишен мъж за извършено убийство в с. Гарваново

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем А.А., на 30 г., за това, че на 16.01.2023 г. в с. Гарваново, обл. Хасково, умишлено е умъртвил А.Н., на 67 г., като убийството е извършено с особена жестокост - престъпление по чл. 116, ал.1 т.6 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 16.01.2023 г. в с. Гарваново, обл. Хасково, възникнал скандал  заради отказ на А.Н. да предостави пореден паричен заем на А.А. Поради тази причина А.А. нанесъл множество удари на 67-годишния мъж с твърд тъп предмет по главата. Вследствие на това А.Н. получил несъвместими с живота травми и починал.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от екип от разследващи полицаи и под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

В хода на разследването са били извършени първоначален и допълнителен оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, следствен експеримент и разпит на свидетели.

А.А. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем по отношение на същия е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.А.