Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняема румънска гражданка за контрабанда на прекурсори през ГКПП - Капитан Андреево

20 Юли 2022 г.

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняема румънска гражданка за контрабанда на прекурсори през ГКПП - Капитан Андреево

На 18.07.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества. При извършената митническа проверка на превозното средство и на пътниците били открити в ръчен багаж и в найлонови чанти, поставени под задната седалка на автобуса, 28 500 броя таблетки, всяка съдържаща по 60 мг псевдоефедрин и по 8 мг акривастин, 410 броя таблетки, всяка съдържаща по 60 мг псевдоефедрин и 1000 броя ампули, всяка съдържаща по 50 мг ефедрин.

Контрабандните прекурсори и автобуса са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково румънската гражданка М.К., на 47 г., в чийто багаж са били намери таблетките и ампулите, е привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242, ал.3 от Наказателния кодекс. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура гр. Хасково.