Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем чужд гражданин за контрабанда на лекарства за 90 000 лв., използвани за лечение на животни

3 Ноември 2021 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем чужд гражданин за контрабанда на лекарства за 90 000 лв., използвани за лечение на животни

На 01.11.2021г., на ГКПП - Капитан Андреево пристигнала товарна композиция с чужда регистрация, превозваща стока от Турция през България за Унгария. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в шкафове на полуремаркето митническите служители открили три кашона, съдържащи 60 опаковки от по 250 милилитра инжекционен разтвор. Установено е, че контрабандно пренесеният медикамент представлявал ветеринарен лекарствен продукт, използван за лечение на инфекции при едри преживни животни и е на стойност 90 000 лева.

Контрабандираните медикаменти и товарната композиция са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково, водачът товарната композиция М.Ч., на 60 г., гражданин на Турция и на Унгария,  е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая продължава.