Под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово се води разследване за тежко пътнотранспортно произшествие с един загинал и двама пострадали

7 Ноември 2023 г.

       Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.3, предл. 4 и 5, б.“б“ във вр. с чл.343 ал.1, б.“в“, във вр. с чл.342 ал.1 от НК за това, че около 19 часа на 06.11.2023 г., в землището на с. Душево, общ. Севлиево, при управление на лек автомобил „БМВ 330 HD“ са нарушени правилата за движение по пътищата, в следствие на което водачът изгубил контрол над автомобила, превозното средство се ударило в парапет на мост и паднало в река Видима. В резултат на тежкия пътен инцидент по непредпазливост е настъпила смъртта на 22-годишния водач и телесни повреди на двамата пътници, като единият е с опасност за живота. 
       Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОД на МВР Габрово. Предстои назначаването на съдебномедицински експертизи за установяване причината за смъртта на водача и телесните увреждания на пътниците, както и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.      
       Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.