Под  ръководството на Окръжна  прокуратура - Габрово се води разследване  за  пътнотранспортно произшествие,   възникнало в резултат на удар между два леки автомобила, при което е настъпила смъртта на 67-годишната пътничка в един от тях

13 Септември 2023 г.


       Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ал.1  от НК, за това, че около 17.40 часа на 07.09.2023 г. на път № 401, км.55+153, гр. Севлиево - гр. Ловеч, в землището на с. Петко Славейков, общ.Севлиево, при управление на лек автомобил марка “Мерцедес“, са нарушени правилата за движение по пътищата чрез навлизане в лентата за насрещно движение. Вследствие на това е предизвикан сблъсък с насрещно движещия се лек автомобил марка “Нисан“ модел “Микра“, в резултат на което, пътуващата в него на предна дясна седалка, 67-годишна жена е починала на място.
       Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОД на МВР Габрово. Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.      
       Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.