По искане на Окръжна прокуратура – Габрово е задържан под стража обвиняем за придобиване и държане с цел разпространение на марихуана

19 Юли 2023 г.

       Окръжен съд-Габрово уважи искането на Окръжна прокуратура - Габрово за вземане на  мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо К.К. от гр.Севлиево.
       Същият е  привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 07.07.2023г. на ул.“Ал.Верешчагин“ в гр.Севлиево, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху  наркотичните вещества и прекурсорите придобил от Д. Д. от гр.Севлиево и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества-марихуана и за това, че без надлежно разрешително по Закона за контрол върху  наркотичните вещества и прекурсорите държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества-марихуана в апартамент и прилежащи към него 2 бр. избени помещения в ж.к.“Ат.Москов“ в гр.Севлиево. Извършеното е в изпитателния срок на влязла в сила присъда за престъпление по чл.354а ал.3 т.1 предл.“първо“ от НК.
       За  престъплението по чл. 354а  ал. 1 от НК,  за което К.К. е  привлечен в качеството на обвиняем, се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 години до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.
       Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши друго престъпление.
       Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд – Велико Търново.