Под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово се провежда разследване за причинена по непредпазливост смърт на 54-годишен мъж вследствие на умишлено нанесена му телесна повреда

5 Юни 2023 г.

       Досъдебното производство е започнало с разпит на свидетел - полицейски служител от РУ на МВР-Севлиево за престъпление по чл.124 ал.1 от НК. То се води за това, че на 28.05.2023г. е причинена по непредпазливост смъртта на С.П. от с.Дамяново общ.Севлиево, настъпила в МБАЛ “Д-р Стойчо Христов“ ЕООД - гр.Севлиево, вследствие на умишлено нанесена му на 12.05.2023 г. телесна повреда в имот в с.Дамяново, общ.Севлиево.

       Назначена е съдебно-медицинска експертиза за причините за смъртта и наличието на причинно-следствена връзка между нанесената телесна повреда и настъпилата по-късно смърт. Установено е, че пострадалият е бил прегледен от представител на Спешна медицинска помощ в горепосоченото здравно заведение непосредствено след нанесеното телесно увреждане. В тази връзка е изискана медицинска документация и са разпитани свидетели. Предстои приобщаване на видеофайлове от записи и назначаване на техническа експертиза по отношение на тях.

       Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.