Година и половина затвор за разпространение и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово

3 Май 2023 г.

       По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово,  И.Х. от гр. Севлиево е признат за виновен с влязъл в сила съдебен акт  за това, че на 12.12.2022г. в гр.Севлиево,  без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, разпространил на Б. Б. от гр. Севлиево, високорискови наркотични вещества – марихуана с тегло 0,60 грама и съдържание на активно действащ компонент тетрахидроканабинол  10,5 % и за това, че на 13.12.2022г, в гр. Севлиево, на няколко различни места, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин с тегло 1,69 грама и марихуана с общо тегло 49,95 грама.
       За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл.354а ал.1 предложение “четвърто“ и предложение“пето“  от НК и чл.55 ал.1 т.1 и ал.3 от НК, на И.Х. е наложено наказание в размер на 1 година и 6  месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.
       По отношение на И.Х. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.