По искане на Окръжна прокуратура – Габрово е задържан под стража обвиняем за държане на два вида наркотични вещества с цел разпространение, както и за разпространение на наркотични вещества

22 Декември 2022 г.

       Състав на Окръжен съд-Габрово уважи искането на Окръжна прокуратура-Габрово за вземане на най-тежката мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ спрямо И.Х.
       33-годишният мъж от гр. Севлиево е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 13.12.2022 г., в гр.Севлиево, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение - метамфетамин и марихуана с цел разпространение и за това, че на същата дата в гр. Севлиево разпространил високорискови наркотични вещества - коноп и метамфетамин на две лица.
       За престъплението по чл.354а  ал.1  от НК, за което И.Х. е привлечен в качеството на обвиняем се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5 000 до 20 000 лева. 
       Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши друго престъпление.
       Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд – Велико Търново.