Под надзора на Окръжна прокуратура - Габрово се провежда досъдебно производство във връзка с пътно-транспортно произшествие, довело до смъртта на двама мъже

21 Октомври 2022 г.

       Окръжна прокуратура - Габрово ръководи досъдебно производство във връзка с възникнало  пътно-транспортно произшествие, при което е настъпила смъртта на двама мъже.

       Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.4  във вр. с ал.3  б. «б» във вр. с ал.1 във вр. с чл.342 ал.1, пр.3 от НК за това, че около 07.00 часа на 21.10.2022 г. в гр. Габрово, на ул.“Търновско шосе“, при управление на т.а. “Ситроен Берлинго“ , са нарушени правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинена смърт на повече от едно лице.

       В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието с участие на автоексперт и се провеждат и други неотложни процесуално-следствени действия. Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътно-транспортно произшествие.

       Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.