По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово водач е осъден за причинено пътно-транспортно произшествие, при което е загинал 76-годишен мъж

16 Ноември 2021 г.

       С присъда на Габровски окръжен съд Д.Д. от гр. Елхово е признат за виновен и осъден за това, че на 28.07.2018 г., около 10:17 часа, на път Габрово – Севлиево, при управление на лек автомобил „БМВ Х5“ нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 76-годишен мъж от Габрово. 
       Тежкият пътен инцидент настъпил на изхода на гр. Габрово, в зоната на кръстовище с ул. „Винпрома“, между управлявания от обвиняемия, в посока гр. Севлиево, лек автомобил и навлезлия от ул. „Винпрома“ лек автомобил „Ситроен С5", управляван от пострадалия, който също нарушил правилата за движение по пътищата. След деянието Д.Д. направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалия.  
       За посоченото престъпление на извършителя е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, изпълнението на което е отложено с определен 3-годишен изпитателен срок. При определяне размера на наказанието е взето предвид съпричиняването на произшествието от страна на пострадалия водач.
       Освен това подсъдимият Д.Д. е лишен от право да управлява МПС за срок от една година.

       Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново, в 15-дневен срок от постановяването й.