Прессъобщениe 02.10.2017 г.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Окръжна прокуратура – Русе, 36-годишен мъж е осъден за държане и разпространение на наркотици.

Николай Б. се призна за виновен за това, че на 07.06.2017 г. в град Русе, без надлежно разрешение държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества – марихуана и хаших с общо тегло 1977.2730 грама, всичко на обща стойност 11 872.77 лева, от които разпространил на мъж от гр. Русе високо рисково наркотично вещество - марихуана с тегло 0.2260 грама на стойност 1.36 лева. Престъпление по чл. 354а ал.1 от НК. Признал се е за виновен и по обвинението на прокуратурата, че в периода от месец октомври 2016 г. до 07.06.2017 г. в град Русе, в местността Кариера, засял и отгледал 8 броя растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Престъпление по чл. 354в от НК.

Осъден е на една година и четири месеца лишаване от свобода при общ режим и глоба в полза на държавата в размер на 5000 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 


виж още ...
  • НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ 2019 година

     Пленумът на Висшия съдебен съвет определи 07 юни 2019 г. за датата, на която да се проведе „Ден на отворените врати“ във ВСС и обяви конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“.

  • Ден на отворени врати в Окръжна прокуратура Русе

        В Окръжна прокуратура - Русе в сградата на съдебната палата на 20.04.2018 г. (петък)  ще се проведе ден на отворени врати .

        В денят на отворени врати на граждани, ученици представители на местния бизнес и всички заинтерисовани лица могат да посетят администрацията в прокуратурата и кабинетите на прокурорите, където да се запознаят със същността на работата и функциите им.

  • Прессъобщение 13.12.2017 г.

   По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе, турски гражданин е осъден за подкуп на полицай

  • Прессъобщение 02.07.2019 г.

   Окръжна прокуратура гр. Русе внесе обвинителен акт в Окръжен съд-гр.Русе срещу мъж за умишлено убийство

  • Окръжна прокуратура – Русе проведе среща с ученици от Математически гимназия „Баба Тонка“

   Окръжна прокуратура – Русе проведе среща с ученици от Математически гимназия „Баба Тонка“

    

   Ученици от девети клас на Математически гимназия „Баба Тонка“ посетиха Окръжна прокуратура – Русе. По време на инициативата те се срещнаха с окръжния прокурор Георги Георгиев, който ги запозна с информационната система на прокуратурата и с регистрите за проверка на данните за лицата. В непринуден разговор бе разисквано държавното устройство, структурата на съдебната власт и специфичните правомощия на прокуратурата. Учениците бяха запознати с опасностите през време на лятната ваканция. Разяснени им бяха престъпния характер на държането и ползването на наркотични вещества, нерегламентираното ползване на дебитни и кредитни карти на други лица, компютърните престъпления и управлението на МПС след употреба на алкохол, без правоспособност и без регистрация. Дадени им бяха полезни съвети и при преминаване на границата при пътувания и ваканции в чужбина. Учениците поставиха множество въпроси и изразиха желание за нова среща през следващата учебна година.

  • Прессъобщение 26.06.2019г.

   Окръжна прокуратура-Русе с съорганизатор на международен семинар „Практически проблеми на прилагането на Хартата на основните права на ЕС“