Ден на отворени врати 22.05.2015 г.

В Окръжна прокуратура - Русе деня на отворени врати ще се проведе на 22.05.2015 г. (петък) в сградата на съдебната палата в гр. Русе.

В деня на отворени врати на граждани, ученици представители на местния бизнес и всички заинтерисовани лица могат да посетят администрацията в прокуратурата и кабинетите на прокурорите, където да се запознаят със същността на работата и функциите им.

Като добра практика смятаме да организираме посещение на  учници от ОУ "Васил Левски" в гр. Русе, с които Окръжна прокуратура - Русе работи по Пилотна образователна програма "Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие", организирана от Висш съдебен съвет.


виж още ...
  • Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров награди заместник окръжния прокурор Мирослав Mаринов

    

   Окръжна прокуратура – Русе съобщава, че със Заповед на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров от 23.10.2019г., заместник окръжният прокурор Мирослав Mаринов е награден с отличие – знак „За заслуга“. Отличието се дава за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. То му бе връчено тържествено от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Русе в присъствието на всички прокурори, следователи и съдебни служители.

  • НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ 2019 година

     Пленумът на Висшия съдебен съвет определи 07 юни 2019 г. за датата, на която да се проведе „Ден на отворените врати“ във ВСС и обяви конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“.

  • Ден на отворени врати в Окръжна прокуратура Русе

        В Окръжна прокуратура - Русе в сградата на съдебната палата на 20.04.2018 г. (петък)  ще се проведе ден на отворени врати .

        В денят на отворени врати на граждани, ученици представители на местния бизнес и всички заинтерисовани лица могат да посетят администрацията в прокуратурата и кабинетите на прокурорите, където да се запознаят със същността на работата и функциите им.

  • Прессъобщение 03.04.2020 г.

   Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебно производство за престъпления по чл. 142 и чл. 142а от НК

  • СЪОБЩЕНИЕ във връзка с епидемиологичната обстановка, относно реда на приемане и предаване на документи

   Уважаеми граждани,

   Във връзка с предприетите мерки за предпазване от заболявания и вирусни инфекции

   ВИ УВЕДОМЯВАМЕ,

   че подаването на документи-жалби, сигнали и т.н. следва да се извършва само по пощата и по електронен път на e-mail: [email protected]

   Справки по преписки и дела, наблюдавани от Окръжна прокуратура Русе ще се извършват само на телефон: 082/881 305 или по електронен път на e-mail: [email protected]

  • Прессъобщение 17.01.2020 г.

            Във връзка с публикация в регионална електронна медия за „открадната самоличност“ на русенеца Александър Димитров, Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че се е самосезирала и е образувала инстанционна преписка.

   Ще бъдат изискани преписките на Районна прокуратура – Русе по случая и ще бъде извършена проверка за законосъобразност на отказите да се образува досъдебно производство. Александър Димитров ще бъде уведомен за резултата от проверката.