Прессъобщение 04.07.2018 г.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, осъдиха мъж, пазил и укривал технически средства, предмети и материали за придобиване на информация за съдържанието на платежен инструмент. За извършеното деяние му е наложено наказание от две години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с четири години изпитателен срок.

Съдът призна Д. В. за виновен за това, че на 28.10.2015 г. в гр.Русе, пазил и укривал оръдия – четец на магнитни ленти на пластики марка „MSRE“ със сериен номер 20130034 и компютърни програми – софтуерни приложения „MiniTools 2.61”, ”MSRE 206” и “PL-2303 USB –TiSerial” за работа с четец /записващо устройство на магнитни ленти на пластики модел „MSRE  206“, „MiniTools 2.61” и “PL-2303 USB –TiSerial”, за които знаел, че са предназначени за подправка на платежни документи по чл.243 ал.2 от НК. Престъпление по чл.246, вр. чл.243 от НК.

 

Към  2014 г. и 2015 г. обвиняемият не работел и се интересувал, как да си набавя финансови средства по лесен, макар и незаконен начин – чрез придобиване на информация за съдържанието на платежни инструменти и информационни данни от такива инструменти. За целта, от различни интернет сайтове  си набавил информация по какъв начин да се снабди и да използва оръдия, които са предназначени за подправка на платежни инструменти, като банкови карти, карти за зареждане на гориво и др. Обвиняемият се снабдил с четец/записващо устройство за магнитни ленти и пластики  „MSRE206“, като имал кабел към него, адаптер и USB-порт, СD-диск, и 5 броя правоъгълни бели пластмасови карти. Освен това, на стационарният му компютър били инсталирани компютърни програми, за  работа с четец /записващо устройство за магнитни ленти.

Във връзка с получено оперативна информация и извършено на претърсване на жилището на обвиняемия били открити технически средства, предмети и материали за придобиване на информация за съдържанието на платежен инструмент, платежни инструменти и информационни данни от такива инструменти.

Присъдата подлежи на обжалване пред АПСВ.

 


виж още ...
  • ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ НА ВСС

    С  Ъ  О  Б  Щ  Е  Н  И  Е

    

            Съгласно решение по Протокол № 12, д.т.14 от заседанието на комисия „Бюджет и финанси“,  упълномощена с решение на Пленума на ВСС от 16.03.2020  г. в БНБ  е открита банкова сметка в левове на името на Висш съдебен съвет със следния номер:

   http://www.vss.justice.bg/page/view/104990

  • Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров награди заместник окръжния прокурор Мирослав Mаринов

    

   Окръжна прокуратура – Русе съобщава, че със Заповед на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров от 23.10.2019г., заместник окръжният прокурор Мирослав Mаринов е награден с отличие – знак „За заслуга“. Отличието се дава за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. То му бе връчено тържествено от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Русе в присъствието на всички прокурори, следователи и съдебни служители.

  • НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ 2019 година

     Пленумът на Висшия съдебен съвет определи 07 юни 2019 г. за датата, на която да се проведе „Ден на отворените врати“ във ВСС и обяви конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“.

  • Прессъобщение 27.05.2020 г.

   Извършителят на тежко престъпление в с. Ценово е задържан за 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Русе  

  • Прессъобщение 26.05.2020 г.

   Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че на 27.05.2020 г. от 11.30 часа в сградата на ОД на МВР- Русе ще се проведе съвместна пресконференция, на която ще присъстват прокурори от Апелативна прокуратура – Велико Търново, прокурори от Окръжна прокуратура – Русе, прокурори от Районна прокуратура – Русе и ръководството на ОД на МВР – Русе.

  • С Ъ О Б Щ Е Н И Е

            След отмяната на извънредното положение в страната и предвид настоящата извънредна епидемична обстановка, достъпът до работните помещения в Окръжна прокуратура – Русе в съдебната палата, съгласно заповед № 141/13.05.2020г. на председателя на Окръжен съд – Русе ще се осъществява по следния ред:

    1.    Източният вход на Съдебната палата /към ул. Р.Даскалов/ е определен за граждани и адвокати и други външни посетители, а южният вход /централния вход към Градския площад/ – за магистрати и съдебни служители.

   2.    Всички посетители в Съдебната палата трябва да носят маски и да си дезинфекцират ръцете на входа, където е осигурен антибактериален лосион за ръце.

   3.    На всички посетители в Съдебната палата ще бъде измервана телесната температура от служителите от ОЗ Охрана. Няма да се допускат лица с повишена /над 37 градуса/ телесна температура.

   4.    Определеното време за достъп на граждани и адвокати до канцелариите е:

   • от 9,30 ч. до 11,30 ч. преди обяд
   • от 15,00 ч. до 16,30 ч. след обяд
   • Да се избягва струпване на повече от двама души на едно място, посетителите да изчакват реда си за справка извън работното помещение и при спазване на дистанция от 1,5 метра.

   5.    Справките   ще се извършват преимуществено по телефон, електронна поща или чрез интернет страницата на Прокуратурата.