Прессъобщение 11.06.2018 г.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, шофьор, дал подкуп на полицай, е осъден на шест месеца лишаване от свобода при общ режим. Присъдата е влязла в сила, след разглеждане на делото на две съдебни инстанции и е приведена в изпълнение. 

С. И. е признат за виновен за това, че на 03.11.2017 г. в гр. Русе, дал дар – банкнота от 10 лева и две  банкноти от 20 лева, общо 50 лева на длъжностно лице, в РУ на ОДМВР – Русе, за да не извърши действие по служба – да състави акт за установяване на административно нарушение по ЗДП. Престъпление по чл. 304а,  НК.

Обвиняемият бил правоспособен водач до 11.06.2014 г., когато му било отнето Свидетелство за управление на МПС, поради изтичане на всички контролни точки. От тази дата той бил неправоспособен да управлява МПС. На 03.11.2017 г., обвиняемият без да е правоспособен водач, управлявал лек автомобил „Опел Омега“ в гр. Русе, където  бил спрян за проверка от полицейски служител. Обвиняемият обяснил, че си е забравил книжката и че се извинява за неудобната ситуация. Полицейският служител му казал, че ще извърши справка. Тогава обвиняемият заявил, че имал желание да почерпи и да не му бъде съставен акт и пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на автомобила сгънати три банкноти, като казал «мисля, че ще оправим положение, ще останеш доволен“.  

 


виж още ...
  • Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров награди заместник окръжния прокурор Мирослав Mаринов

    

   Окръжна прокуратура – Русе съобщава, че със Заповед на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров от 23.10.2019г., заместник окръжният прокурор Мирослав Mаринов е награден с отличие – знак „За заслуга“. Отличието се дава за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. То му бе връчено тържествено от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Русе в присъствието на всички прокурори, следователи и съдебни служители.

  • НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ 2019 година

     Пленумът на Висшия съдебен съвет определи 07 юни 2019 г. за датата, на която да се проведе „Ден на отворените врати“ във ВСС и обяви конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“.

  • Ден на отворени врати в Окръжна прокуратура Русе

        В Окръжна прокуратура - Русе в сградата на съдебната палата на 20.04.2018 г. (петък)  ще се проведе ден на отворени врати .

        В денят на отворени врати на граждани, ученици представители на местния бизнес и всички заинтерисовани лица могат да посетят администрацията в прокуратурата и кабинетите на прокурорите, където да се запознаят със същността на работата и функциите им.

  • Прессъобщение 17.01.2020 г.

            Във връзка с публикация в регионална електронна медия за „открадната самоличност“ на русенеца Александър Димитров, Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че се е самосезирала и е образувала инстанционна преписка.

   Ще бъдат изискани преписките на Районна прокуратура – Русе по случая и ще бъде извършена проверка за законосъобразност на отказите да се образува досъдебно производство. Александър Димитров ще бъде уведомен за резултата от проверката.

    

  • Прессъобщение 02.01.2020 г.

   С Ъ О Б Щ Е Н И Е

             Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че на 02.01.2020г. в съдебната палата се състоя встъпването в длъжност на Георги Георгиев като административен ръководител – Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Русе. На церемонията присъстваха Заместникът на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Велико Търново – г-н Емил Денев, председателите на съдилищата в района и ръководителите на разследващите органи.

   От ръководството