Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите в структурата

2 Юли 2024 г.

Единадесет магистрати от страни-членки на Европейския съюз посетиха Апелативна прокуратура – Варна днес. Съдии и прокурори от Германия, Гърция, Италия, Полша, Унгария, Франция и Хърватия се запознаха с работата на своите колеги прокурори от структурата и с предизвикателствата на региона, пред които те ежедневно се изправят.

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България. Те разгледаха работната среда и се запознаха със спецификата на всяка позиция в Апелативна прокуратура – Варна.

Магистратите са на посещение в рамките на обменна програма на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в сътрудничество с Националния институт на правосъдието. Домакин на инициативата, която продължава от 1 до 5 юли, е Административен съд – Варна.

В следващите дни от престоя им в България магистратите от страните-членки на ЕС ще посетят Окръжната прокуратура и Районната прокуратура в града.