Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със случай на нанесена средна телесна повреда на 20-годишно момче в к.к Златни пясъци

28 Май 2024 г.

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство, образувано по повод нанесена средна телесна повреда след побой на 20-годишно момче в к.к. Златни пясъци.

В ранните часове на 26 май 2024 година, при излизане от дискотека в курортния комплекс между две компании възниква спречкване. Стига се до сбиване, в резултат от което са пострадали двама млади мъже на възраст 20 години. Един от тях е получил средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на челюст, както и други наранявания. Другият е пострадал по-леко.

Пострадалите са установени пред увеселително заведение в к.к. Златни пясъци от полицейски екип, изпълняващ патрулна дейност. Незабавно е създадена организация за установяване и задържане на другата група, участвала в сбиването. Касае се за непълнолетни лица на 17 години, които са издирени и отведени от органите на МВР за разпити.

И към момента продължава работата по изясняване на обстоятелствата около случилото се, както и за изясняване съпричастността на всеки един от участниците в сбиването с оглед привличане към наказателна отговорност. Иззети са видеозаписи от всички налични в района на дискотеката камери за видеонаблюдение.

На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение заради това, че са допуснали децата им да бъдат без придружител в нощно заведение след 22:00 часа.