27-годишен мъж, управлявал автомобил блъснал пешеходец на тротоар във Варна и причинил смъртта му, е задържан за срок до 72 часа от Окръжна прокуратура – Варна

20 Май 2024 г.

Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност 27-годишния К.К., който при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал причиняването на смърт на друго лице. Мъжът е обвинен за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „В“, във връзка с чл. 342 от НК. Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Инцидентът възникнал около 17:20 часа на 19 май 2024 година на кръстовището на бул. „Сливници“ и ул. „Вяра“. По време на движението си, К.К. загубил контрол над управлявания от него автомобил, качил се на тротоара и блъснал намиращ се там пешеходец, след което паднал в изкоп на строителен обект. В изкопа паднал и 72-годишният пешеходец, който загинал на място.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Назначени са множество експертизи. В следващите дни искането за задържане по стража на К.К. ще бъде разгледано от съда.