Ефективна присъда и 10 000 лева глоба за подсъдим за държане и разпространение на  наркотични вещества след обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна

20 Май 2024 г.

44-годишният К.З. от Варна ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години при строг режим за извършено от него престъпление – държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества, извършени при условията на опасен рецидив. Към наказанието съдът присъедини и глоба в размер на 10 000 лева. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски в размер на 3685,39 лева, които той трябва да заплати в полза на Държавата.

Наркотичните вещества (марихуана и метамфетамин), намерени в мъжа през август 2023 година, били разпределени в 5 пакетчета. Общото тегло на иззетата марихуана било 7,86 грама, а метамфетаминът бил с тегло 1,88 грама. В деня на задържането му, К.З. реализирал и продажба на едно пакетчета с метамефетамин с тегло 0,45 грама.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е одобрено постигнатото  споразумение между Окръжната прокуратура във Варна и 44-годишния мъж, е окончателно.