По искане на Районна прокуратура – Добрич съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за мъжа, причинил средна телесна повреда на съпругата си при условията на домашно насилие и опасен рецидив и заканил се да я убие

13 Октомври 2023 г.

По искане на Районна прокуратура – Добрич съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 42-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда на съпругата си, с която бил във фактическа раздяла, при условията на домашно насилие и опасен рецидив, и за закана за убийство на същата.

В следобедните часове на 12 октомври, жената се намирала в игрална зала в град Добрич, когато при нея дошъл обвиняемият. След словесен сблъсък помежду им, мъжът се заканил да убие жената и макетен нож.  И.А. намушкал в ръката жена си, след това успял да й нанесе порезни рани в областта на лицето и шията. Така й причинил средна телесна повреда, наложило се раните на жената да бъдат шити.

42-годишният мъж е задържан е и са му повдигнати обвинения за две престъпления. И.А. е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно, включително за закана за убийство, средна телесна повреда по хулигански подбуди и палеж на автомобил.

Определението на Районен съд – Добрич за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд в града.