Разследване за тежко пътно произшествие с двама загинали край Силистра ръководи Окръжната прокуратура в града

28 Септември 2023 г.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра тече разследване на тежък пътен инцидент, при който са загинали двама мъже. Досъдебното производство по случая е образувано по чл. 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, б. „Б“, във връзка с ал. 1, б. „В“ от НК.

Тежката катастрофа възникнала около 23:40 часа на 27 септември 2023 година на пътя между село Коларово и разклона за село Гарван. Според събраните до момента данни, по време на движението си, 47-годишният водач на лек автомобил загубил контрол над превозното средство, излязъл извън пътното платно и се преобърнал няколко пъти в крайпътна нива. Мъжът е загинал на място. На място е загинал и 18-годишен пътник от лекия автомобил. Други двама от пътуващите в колата са по-леко пострадали.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са химическа, съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна – прокуратура – Силистра.