Окръжна прокуратура – Добрич ръководи разследване във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие със загинал водач на автомобил и тежко пострадала жена

28 Септември 2023 г.

Окръжна прокуратура – Добрич наблюдава и ръководи разследване във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие със загинал мъж и тежко ранена жена.

Инцидентът възникнал вечерта на 27 септември 2023 година на пътя между селата Рогачево и Генерал Кантарджиево, на територията на област Добрич. Участници в катастрофата са лек автомобил и микробус - кемпер. Според първоначалната информация по случая, в резултат от челен сблъсък, на място е загинал 36-годишният водач лекия автомобил. Тежко пострадала е австрийска гражданка, пребиваваща в България, която е управлявала кемпера. 54-годишната жена е настанена за лечение в болнично заведение с опасност за живота. При инцидента по-леко са пострадали и две непълнолетни деца – момче на 14 г. и момиче на 16 г., които също са настанени за лечение.

Незабавно е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „В“ от НК. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби за химичен анализ от двамата водачи.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Добрич.