Въпреки искането на Районна прокуратура – Добрич за „задържане под стража“ на 51-годишния мъж, заканил се с убийство на съгражданин, хвърлял стъклени бутилки в дома на бившата си жена и увредил чужд имот, съдът определи той да остане под „домашен арест“

5 Септември 2023 г.

Въпреки настояването на Районна прокуратура – Добрич за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 51-годишен мъж от града, привлечен към наказателна отговорност за три престъпления – закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, съдът в областния град определи той да остане под „домашен арест“ с поставена електронна гривна.

Г.Г. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районната прокуратура, след като на 3 септември 2023 година, около 22:00 часа, отишъл в дома на бившата си жена и започнал да хвърля празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца, в стаята, където се намирали тя, двете им малолетни деца и настоящият й партньор. Освен това отправял обиди и закани към тях. Обвиняемият хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена врата и обикновена врата.

Това не било първото му нападение срещу майката на децата му, с която били разделени от около 7 години. Жената живеела с друг партньор, а обвиняемият не одобрявал факта, че децата им също живеели с тях. На 30 август, около 23:00 часа, той отишъл в дома им под претекст да види децата си. Вместо това той влязъл в конфликт с настоящия партньор на бившата си жена, като отправил към него закани за убийство. Хвърлил по мъжа две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани.

Определението подлежи на протест пред Окръжен съд – Добрич.