33-годишен мъж от Варна, обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и прекурсори, остава в ареста по искане на Окръжната прокуратура

15 Март 2023 г.

33-годишният В.Н. от Варна, привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и прекурсори за производство на такива, остава в ареста след уважено искане на Окръжната прокуратура в града. Съдът определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.

Мъжът е задържан на 13 март 2023 година при реализация на ОД на МВР – Варна. При претърсване на обитаваното от него жилище в ж.к. „Христо Ботев“ са намерени и иззети: елeктронна везна, прекурсори за производство на наркотични вещества и множество пликчета с метамфетамин, приготвени за продажба. В хода на разследването са установени и клиенти, купували забранени субстанции от обвиняемия, който е добре известен на органите на реда и е осъждан.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативния съд.