Обвиняеми за държане на над 3 кг метамфетамин с цел разпространение са  задържан в ареста по искания на Окръжна прокуратура-Варна

21 Декември 2022 г.

След като уважи като основателни исканията на Окръжна прокуратура – Варна, Окръжният съд определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо трима мъже и жена, обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества в големи размери. Те са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл.354а, ал.2 от НК.

Обвиняемите са задържани на 19 декември 2022 година в момент на сделка с високорискови наркотици. В хода на разследването, извършвано под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна, са претърсени адреси и автомобили във Варна и в София. Намерени са и иззети над 3 килограма метамфетамин, малко количество кокаин и марихуана.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор тримата мъже на възраст 32 г., 46 г. и 62 г., и жената - на възраст 46 г., бяха задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес съдът определи те да останат задържани под стража.

Действия по разследване на случая продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Определението на Окръжния съд подлежи за обжалване пред Апелативен съд.