Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотични вещества в големи размери, задържани са над 3 кг метамфетамин

20 Декември 2022 г.

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на наркотични вещества в големи размери. Във връзка със случая са задържани четирима души, които предстои да бъдат привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК.

В хода на разследване, извършвано под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна, в момент на сделка с високорискови наркотици са задържани трима мъже на възраст 32 г., 46 г. и 62 г., и жена на възраст 46 г. При извършените процесуални действия – претърсване и изземване на адреси във Варна, са намерени и иззети над 3 килограма метамфетамин. Извършено е претърсване и на адрес в град София, където са намерени и иззети кокаин и марихуана.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. По отношение на мерките за неотклонение спрямо четиримата предстои произнасяне от наблюдаващия случая прокурор.